Ingrediënten
Voor de dressing
2 tl honing
2 el mosterd
4 el olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
Voor de salade
2 venkelknollen
1 sinaasappel
10 zwarte olijven zonder pit
150 g gerookte kipfilet
2 wortels
½ rode ui
2 teentjes knoflook
Bereiding
Maak de venkel schoon, snijd het hart eruit en verwijder bruine bladeren. Snijd de venkel in reepjes van ½ centimeter en kook ze in 5 minuten gaar in water met wat zout. Laat de venkel in een vergiet afkoelen.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing, breng op smaak met zout en peper.
Schil de sinaasappel dik en snijd de filets eruit. Snijd de olijven in vieren en snijd de kipfilet in reepjes. Hak de knoflook en snijd de ui en de wortels in dunne plakken. Meng alle ingrediënten in een kom met de dressing. Geef eventueel wat stokbrood bij de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten