Je kunt de groenten ook prima als vegetarisch hoofdgerecht serveren.
Ingrediënten
100 g gele spliterwten
300 g verse spinazie
1 rode ui
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
2 el verse koriander
zout
3 el olie
Bereiding
Week de spliterwten 3 uur in ruim koud water. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg even later de chilipeper en de knoflook toe, bak alles 2 minuten op middelhoog vuur. Doe dan de spliterwten met het weekwater in de pan, samen met ½ tl zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat alles met het deksel op de pan 15 minuten koken. Proef of de spliterwten al bijna gaar zijn. Voeg dan de spinazie in porties toe en als laatste de fijngehakte koriander. Laat nog heel even koken, breng op smaak met zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten