Ingrediënten
400 g asperges
100 g broccoliroosjes
8 gepelde rauwe garnalen
100 g spinazie
1 tomaat
1 teentje knoflook
½ rode ui
2 el olijfolie
1 el basilicum
zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiding
Schil de asperges, snijd van de onderkant het droge stuk af en snijd ze in stukken van 3 cm. Kook ze 5 minuten in water met een beetje zout, giet af en laat ze uitlekken. Kook de broccoli in 3 minuten net niet beetgaar, laat uitlekken.
Snijd de ui in ringen. Snijd de tomaat in de lengte in vieren en daarna in plakjes van ongeveer 1 cm. Verwijder de steeltjes van de spinazie.
Verhit de olie in een wok op matig vuur. Bak de garnalen van beide kanten roze, haal ze uit de wok. Zet het vuur iets hoger en bak de ui een minuut. Voeg dan de geperste knoflook en de asperges toe, bak 2 tot 3 minuten tot de asperges bruin beginnen te kleuren. Voeg de broccoli en even later de stukjes tomaat toe. Bak alles 2 minuten, doe dan de spinazie in de wok en laat snel slinken. Doe de garnalen weer in de wok, meng alles met de grofgehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten