Ingrediënten
12 rauwe gepelde gamba's
200 g okra
250 g sperziebonen
1 tomaat
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 stuk Mdme Jeanettepeper naar smaak
400 ml visbouillon (van een tablet)
1 laurierblad
3 pimentkorrels
3 el olie
Bereiding
Snijd de vis in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm en de okra in plakjes van een halve cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui, de knoflook en de Mdme Jeanette.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de knoflook en de peper toe en bak even mee. Voeg de okra, tomaat, pimentkorrels en het laurierblad toe, bak alles 3 minuten en blus af met de bouillon. Breng aan de kook, voeg de sperziebonen toe en laat op laag vuur 10 minuten koken met het deksel op de pan. Voeg de vis toe en na 5 minuten de gamba's. Kook tot de gamba's gaar zijn, voeg indien nodig wat extra zout toe. Verwijder het laurierblad en de pimentkorrels.
Serveer met rijst.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten