Ingrediënten
250 ml kokosmelk
½ l groentebouillon
2 el gele currypasta
250 g pompoen
100 g tofu
150 g bloemkool
100 g courgette
100 g sugarsnaps
100 g champignons
1 citroenblad
4 cm sereh
2 cm galanga
3 el olie
Bereiding
Snijd de tofu in plakken van 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak hierin de tofu van beide kanten goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier. Snijd elke plak in 6 of 8 blokjes.
Was de groenten en snijd ze klein. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Breng de kokosmelk met de currypasta aan de kook. Voeg, zodra de currypasta opgelost is, galanga, citroenblad, sereh, pompoen en de bouillon toe. Kook de pompoen op middelhoog vuur in 10 minuten zacht en prak hem met een vork. Voeg nu de hardere groenten toe en kook deze 5 minuten. Voeg de zachtere groenten en de tofu toe en kook nog eens 2 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten