Belangrijke ingrediënten voor dit gerecht zijn de Sofrito en olie met knoflook en peterselie. Als je deze ingrediënten zelf wilt maken, doe dit dan een dag van te voren (tenzij je de halve dag in de keuken door wilt brengen). Je kunt Sofrito ook kant en klaar in de supermarkt kopen. De olie met knoflook en peterselie kun je vervangen door wat groene pesto met olijfolie te mengen. Houd er wel rekening mee dat de smaak dan anders wordt.
Ik heb voor dit gerecht echte paellarijst gebruikt. Het deed me denken aan risottorijst, die zou je als vervanging kunnen proberen.
Als je geen paellapan hebt kun je ook een gewone hapjespan gebruiken. Let er wel op dat de pan in de oven kan, of gebruik een ovenschaal.
Ingrediënten
200 gr paellarijst
4 el Sofrito
4 el olijfolie
500 ml visbouillon (van een blokje)
plukje saffraan
1 tl verse rozemarijn
250 gr inktvis (vers of diepvries)
12 grote ongepelde gamba's
50 gr doperwten
Bereiding
Verwarm de oven tot 220 graden. Breng de bouillon aan kook, voeg de gehakte rozemarijn en de saffraan eraan toe. Was de inktvis en de gamba's, snijd de inktvis in reepjes van 1x4 cm.
Verhit de olijfolie en bak hierin de inktvis, haal uit de pan. Fruit vervolgens de Sofrito en de knoflookolie. Voeg de rijst toe en bak even tot de rijst helder is. Voeg dan de bouillon toe en kook op laag vuur 4 minuten. Voeg de erwten en de gamba's toe, laat nog 4 minuten koken. Keer de gamba's, voeg de inktvis toe en zet de paella nog ongeveer 8 minuten in de oven, tot de rijst gaar is.
2 porties
Geen opmerkingen:
Een reactie posten