Ingrediënten
2 kopjes basmatirijst5 kipdrumsticks
1/2 ui
2 teentjes knoflook
plakje gember
2 bouillonblokjes
zwarte peper
ketjap manis
ketjap asin
zoetzure chilisaus
selderij
stukje madame jeanette
1/4 spitskool
gemberpoeder
Bereiding
Maak een marinade van ketjap manis, ketjap asin en gemberpoeder en marineer de kip een paar uurtjes. Gril de kip op 180 C in + 30 minuten. Verdeel de afgekoelde kip in stukjes.Kook de rijst gaar. Snipper de ui en stamp de knoflook met de gember en de madame jeanette. Verhit wat olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en het knoflookmengsel. Voeg de kip en de fijngesneden spitskool toe. Bak de kip en groenten tot de kool begint te slinken. Voeg de bouillonblokjes, peper, chilisaus, ketjap manis en de rijst toe. Warm alles goed door en breng op smaak met de selderij.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten