Ingrediënten
175 gr boter/margarine150 gr + 2 el suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
2 onbespoten citroenen
325 gr bloem
1 zakje bakpoeder
125 gr frambozen (vers of uit blik)
5-6 el melk
6 el poedersuiker
Bereiding
Frambozen uit blik uit laten lekken, sap bewaren.Margarine, suiker en vanillesuiker mengen, eieren één voor één toevoegen. Een citroen wassen, schil raspen en de citroen uitpersen. Schil, sap en zout bij het beslag geven. Bloem, bakpoeder en melk toevoegen. Als laatste de frambozen voorzichtig door het beslag roeren.
Het beslag in de muffinvormpjes geven en 150 C 25-30 minuten bakken, af laten koelen.
De 2e citroen wassen en doormidden snijden. Een helft in plakjes snijden, met 2 el suiker bestrooien. De poedersuiker mengen met het sap van de andere helft van de citroen of met het frambozensap en over de muffins gieten, citroenpartjes erop leggen.
(16 stuks)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten