Ingrediënten
250 g pasta500 g pompoen
2 el olijfolie
200 g chorizo
1 el komijn
2 rode uien
1 el gedroogde salie
250 ml kippenbouillon
75 g Pecorino Romano
peper en zout naar smaak
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes van 1/2 cm. Snijd de chorizo in reepjes. Snijd de uien in parten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de chorizo 3 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en de komijn 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de pompoenblokjes, salie en bouillon toe en stoof in ca. 10 minuten gaar. Voeg de chorizo weer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de pasta om met het pompoenmengsel en bestrooi met de kaas.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten