Ingrediënten
1 kg runderriblappen1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 flinke prei
300 ml donker bier (bv. Grimbergen double)
3 laurierbladen
2 el bloem
1 el paprikapoeder
zout en peper
1 el boter/margarine
Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn, snijd het vlees in blokjes en de prei in ringen. Meng het vlees met het bloem en het paprikapoeder en wat zwarte peper, schep om zodat het vlees helemaal met bloem bedekt is.Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe het vlees in de pan en bak het rondom aan. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Blus af met het bier, voeg de laurierbladen toe en laat het vlees met het deksel op de pan 3 uur stoven, roer af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
Voor 4 tot 6 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten