Ingrediënten
1 kopje sojabrokken150 gr gare kip
350 gr mie
250 gr spitskool
2 takjes selderij
4 teentjes knoflook
1 kleine ui
4 tl olie
zout
4 pimentkorrels
1 tl gemalen koriander
3 stukjes laos van elk 1 cm
1 salamblad
5 tl ketjap
100 gr taugé
1 ei
1 borrelglas cognac of vieux
Bereiding
Week de mie in kokend water met zout en een stukje laos. Giet af en roer er een beetje olie doorheen.Kook de sojabrokken met wat water, een stukje laos, pimentkorrels, 1 teentje knoflook en het salamblad. Giet de sojabrokken af, verwijder de specerijen.
Wrijf de overige knoflook en laos met een beetje zout fijn in een vijzel. Meng dit met de ketjap en de koriander en marineer hierin de sojabrokken (minimaal 1 uur). Snijd de spitskool in smalle reepjes, hak de ui en selderij fijn en verdeel de kip in kleine stukjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak een dunne omelet van het opgeklopte ei. Snijd de omelet in dunne reepjes.
Verhit olie in een wok en fruit de ui. Voeg de spitskool toe en even later de kip en de sojabrokken met de marinade. Voeg de mie, taugé en de selderij toe, laat alles goed doorwarmen, meng alle ingrediënten goed met elkaar. Breng op smaak met de cognac of vieux en eventueel ketjap. Doe de bami in een schaal en garneer met de omeletreepjes.
Je kunt ook wat tomaat en plakjes bakbanaan als extra garnering gebruiken.
(4 porties)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten