Ingrediënten
450 g left
1 grote venkelknol (+ 500 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm verse gemberwortel
1 chilipeper
½ bos verse peterselie
1 el ras el hanout
3 el olijfolie
Bereiding
Schil de left en snijd in blokjes, halveer de venkel, verwijder de stronk en snijd in reepjes. Halveer de tomaten, snijd ze in plakjes. Hak de ui, gember, knoflook, chilipeper en peterselie fijn.
Verhit de olie in een tajine op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper en ras el hanout 5 minuten. Doe de left erbij, bak even aan. Voeg de venkel, tomaten en een glas water toe, laat afgedekt 15 minuten op laag vuur koken. Controleer of de left gaar is, breng op smaak met zout. Lekker met rijst of brood.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten