Ingrediënten
400 g radicchio
1 tomaat
50 g walnoten
1 ui
2 teentjes knoflook
½ paprikapoeder
½ komijn
snufje chilipoeder
5 el slagroom
1 el witte basterdsuiker
2 el olijfolie
2 el peterselie
zout, peper
250 g pasta
Bereiding
Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de radicchio in vieren, verwijder de stronk en snijd in repen van een centimeter. Snijd de tomaat in blokjes, hak de walnoten grof.
Kook de pasta beetgaar met water en een beetje zout.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn en chilipoeder 2 minuten. Doe dan de suiker en de tomaat erbij, laat de suiker licht karameliseren. Voeg de radicchio toe, laat een beetje slinken. Doe de slagroom erbij, laat 5 minuten koken op laag vuur. Roer de walnoten en de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout en meng met de pasta.
Voor 2 personen
Lees hier meer over radicchio.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten