Ingrediënten
150 g couscous
4 el granaatappelpitten
3 lente-uien
3 el amandelen
50 g gedroogde abrikozen
150 - 200 g kipfilet
1 el rozenwater
1 el 7 kruidenpoeder
1 el pittige mosterd
1 el honing
2 el olijfolie
zout en versgemalen peper
Bereiding
Snijd het kipfilet in reepjes, schep om met de honing en mosterd, laat minimaal een uur marineren.
Meng de couscous met het 7 kruidenpoeder, week in 240 ml kokend water. Roer af en toe zodat de couscous niet aan elkaar plakt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de abrikozen in een kom, giet het rozenwater en zoveel kokend water erbij dat de abrikozen onder staan, laat ze een half uur wellen. Neem ze dan uit het water, snijd ze in blokjes.
Hak de amandelen grof, snijd de lente-uien in ringen.
Meng de couscous met de granaatappelpitten, abrikozen, lente-uien, amandelen en 1 eetlepel olijfolie. Meng goed, breng op smaak met zout en peper.
Verhit de resterende olie in een wok op hoog vuur, roerbak de kip gaar.
Serveer de salade met de kip erop.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten