Zet de pudding minimaal een half uur in de koelkast, ijskoud is 'ie op z'n best.
Ingrediënten
50 g kleefrijstmeel
½ l melk
2 el suiker
1 tl kardemom
1 el oranjebloesemwater
4 el groene of gele rozijnen en wat extra voor de garnering
Bereiding
Meng kleefrijstmeel, melk en suiker in een kleine pan, breng op matig vuur aan de kook. Roer regelmatig met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Laat 5 tot 10 minuten koken, totdat de melk ingedikt is. Roer de kardemom en het oranjebloesemwater erdoor, laat nog even koken tot de gewenste dikte.
Neem de pan van het vuur, roer de rozijnen door de pudding, giet de pudding in een schaal, decoreer met rozijnen. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur, zet hem dan tot het serveren in de koelkast.
Voor 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten