Ingrediënten
2 ribkarbonades
400 g aardappelen
200 g pompoen
1 venkelknol (+ 400 g)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el paprikapoeder
1 el komijn
½ el chilivlokken
1 tl gedroogde oregano
zout, peper
olijfolie
1 el boter
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd de aardappelen, venkel, pompoen en ui in parten, hak de knoflook fijn. Meng de groenten in een ovenvaste vorm met de komijn, paprikapoeder, chilivlokken, zout, peper, olijfolie en een glas water, rooster de groenten 35 minuten in de op 180 graden (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven. Verhit de boter met 1 el olijfolie en bak de karbonades van beide kanten 1 minuut, leg het vlees dan op de groenten en rooster nog 10 minuten. Strooi de oregano erover en serveer.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten