Ingrediënten
400 g pompoen
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 stukje Mdme Jeanette peper
1 el balsamico azijn
1 el witte basterdsuiker
15 blaadjes verse salie
zout en peper
3 el olijfolie
250 g pasta
Bereiding
Hak de ui, knoflook, peper en salie fijn. Schil de pompoen, snijd de pompoen en tomaten in blokjes.
Kook de pasta beetgaar in water met een snufje zout, giet af.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit de ui, knoflook en peper 2 minuten. Geef dan de pompoenblokjes erbij en bak ze in 5 minuten rondom bruin. Doe dan de suiker, azijn en tomaten erbij, laat afgedekt 15 minuten op laag vuur stoven. Controleer of de pompoen gaar is, breng op smaak met zout en peper en roer de salie erdoor. Meng met de pasta, laat nog heel even doorwarmen.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten