Ingrediënten
1 courgette (+ 400 g)
1 klein blikje tonijn in tomatensaus (80 g)
3 el paprikapuree
100 ml water
1 kleine ui
1 teentje knoflook
eventueel een stuk chilipeper
1 el visbouillon (instant)
zout
handvol peterselie
2 el olijfolie
150 - 200 g rijst
Bereiding
Kook de rijst gaar in water met een snufje zout. Hak de ui, knoflook, chilipeper en peterselie fijn, snijd de courgette in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg na 2 minuten de courgette toe, bak ze ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Doe nu de visbouillon, het paprikapuree en het water in de pan, meng goed door elkaar en laat nog 2 minuten koken. Roer de tonijn en de peterselie erdoor, breng op smaak met zout.
Serveer samen met de rijst.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten