Ik koester fijne herinneringen aan verse doperwten. Mijn oom en tante hadden ze vroeger in de tuin, en mijn twee nichten en ik vonden ze heerlijk. Meestal gingen we ieder een flinke handvol plukken om ze dan onder de grote kastanjeboom op te peuzelen. Gelukkig was ik het doppen niet verleerd.
Mijn tante was telkens weer verbaasd wat er toch plotseling met al die doperwten gebeurd was. Nou lieve tante E., de doperwten waren elk jaar weer heerlijk!
Omdat ik de smaak zo puur mogelijk wilde houden, ging ik voor een heel eenvoudige bereiding - goede ingrediënten hebben (bijna) niets nodig.
Ingrediënten
100 g speltpasta
30 g gedopte doperwten
2 cherrytomaten
1 sjalotje
1 teentje knoflook
5 blaadjes verse munt
2 el olijfolie
zout, peper
Bereiding
Kook de pasta in water met weinig zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Hak de sjalot, knoflook en munt fijn. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en de sjalot. Voeg na 2 minuten de doperwten en tomaten en zoveel water toe, dat de groenten half onder staan. Laat op laag vuur 2 minuten koken, roer de munt erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de pasta erdoor.
Voor 1 persoon
Voor 1 persoon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten