Ingrediënten
2 kippenbouten
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
sap van ½ citroen
1 tl geraspte citroenschil
5 el olijfolie
2 el kappertjes + 2 el kappertjesvocht
100 g pruimen
1 tl chilivlokken
zout en peper
2 takjes verse oregano
Bereiding
Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal, bestrooi met zout en peper naar smaak. Hak de ui, knoflook en oregano fijn. Ontpit de pruimen en snijd ze in stukjes. Meng alle ingrediënten en giet het mengsel over de kip, laat afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast marineren.
Rooster de kip afgedekt 45 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), rooster het daarna nog ongeveer 15 minuten onafgedekt op 170° op de heteluchtstand, zodat het vlees mooi bruin wordt.
Lekker met een frisse salade.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten