Ingrediënten
600 g courgette
10 cherrytomaten
250 g tofu
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 chilipepers
stuk verse gember van 2 cm
1 el komijn
2 el koriander
½ tl kurkuma
snufje kruidnagel
3 kerrieblaadjes
400 ml kokosmelk
1 el verse munt
zout
olie
Bereiding
Snijd de tofu in plakken van 1 cm. Snijd de courgette in grote blokjes, snijd de tomaten in vieren. Hak de sjalot, knoflook, gember en chilipeper grof, maal ze met een snufje zout fijn in een vijzel. Meng de koriander, komijn, kruidnagel en kurkuma erdoor. Hak de munt grof.
Verhit een laagje olie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de plakjes tofu van beide kanten lichtbruin. Haal de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, snijd in blokjes.
Giet overtollig olie af, fruit het specerijenmengsel en de kerrieblaadjes 5 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de courgette toe en laat 5 minuten koken. Doe dan de tomaten erbij, kook nog eens 5 minuten. Roer de tofu en de munt door de curry, breng op smaak met zout.
Lekker met rijst of naan.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten