Vaak wordt er rijst bij gegeten, maar klaroen is ook erg lekker met gekookte (zoete) aardappelen.
Ingrediënten
2 bossen klaroen
3 tomaten
1 grote ui
1 teentje knoflook
stukje Mdme. Jeanette peper
1 maggi blokje
zout
2 el olie
Bereiding
Snijd de klaroen grof en was grondig, laat een beetje uitlekken. Hak de ui, knoflook en peper fijn, snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur, fruit de ui, peper en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten en het verkruimelde maggi blokje toe, bak een paar minuten, tot het sap van de tomaten vrij komt. Voeg de klaroen in porties toe en laat slinken. Doe, wanneer alle klaroen in de pan zit, het deksel erop en laat afgedekt 5 minuten stoven, breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten