Ingrediënten
200 g pasta
2 (gele) courgettes
150 g bietenblad of snijbiet
1 blikje ansjovis
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 el pijnboompitten
zout, peper
2 el olijfolie
Bereiding
Kook de pasta al dente in water met weinig zout, giet af en laat uitlekken.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn, snijd de courgette in blokjes. Hak de steeltjes van het bietenblad, snijd het blad in repen.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit hierin de sjalotjes, knoflook en ansjovis (met de olie) 10 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de courgette zacht begint te worden. Doe de bietensteeltjes erbij en bak nog eens 2 minuten. Schep het bietenblad erdoor en bak mee tot het geslonken is - ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper, roer de pasta erdoor en strooi de pijnboompitten erover.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten