In plaats van snijbonen kun je ook sperziebonen gebruiken. De verse oregano kun je door gedroogde vervangen.
Ingrediënten
400 g snijbonen
200 g aardappelen
3 tomaten
100 g feta
1 rode ui
1 teentje knoflook
½ jalapeño peper
sap van ½ citroen
flinke scheut witte balsamico azijn
20 blaadjes verse oregano
zout en peper
4 el olijfolie
Bereiding
Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snijd ze in grote stukken. Snijd de tomaten en de aardappelen in blokjes. Snipper de ui, knoflook en jalapeño peper, hak de oregano grof.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en jalapeño peper. Voeg na een minuut de snijbonen en aardappelen toe, bak ze eventjes en schep ze goed om met de olie. Voeg het citroensap en de azijn toe, laat het vocht verdampen en voeg de tomaten en de oregano toe. Schep om en laat afgedekt 15 tot 20 minuten stoven. Voeg - indien nodig - een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper, verkruimel de feta erover.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten