Ingrediënten
250 g kipdijfilet
500 g courgette
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 tomaat
25 g zongedroogde tomaten
1 el kipbouillon (instant)
1 glas water
5 takjes verse tijm
1 handvol knopkruid (de topjes)
zout
3 el olijfolie
Bereiding
Snijd de kip, courgette en tomaat in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes, hak de sjalotjes, knoflook en chilipeper fijn. Hak het knopkruid grof.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur, fruit de sjalotjes, knoflook en chilipeper. Voeg na een paar minuten de kip toe en bak die rondom bruin. Voeg de verse en gedroogde tomaten, de tijmblaadjes, kipbouillon en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten op matig vuur stoven.
Voeg de courgette en het knopkruid toe - houd een klein beetje achter ter decoratie - en laat nog eens 10 minuten stoven, tot de courgette gaar is. Breng op smaak met zout, garneer met het overige knopkruid.
Lekker met rijst of vers stokbrood.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten