Ingrediënten
150 g zwarte bonen1 chayote
1 tomaat
2 rijpe bakbananen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
750 ml groentebouillon
½ el komijn
1 el koriander
20 blaadjes oregano
zout
olie
Bereiding
Hak de ui, chilipeper, knoflook en oregano fijn. Snijd de chayote en de tomaat in blokjes. Breng de bonen met de ui, chilipeper, knoflook, komijn, koriander en de groentebouillon aan de kook, laat op laag vuur ongeveer 45 minuten koken.
Controleer of de bonen bijna gaar zijn, voeg de tomaat en de chayote toe en kook nog 15 minuten op laag vuur, roer de oregano erdoor en breng op smaak met zout.
Snijd de bakbananen in plakjes van ½ cm en bak ze bruin in een laagje olie, serveer met de bonen.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten