Ingrediënten
2 handjes vol jonge brandnetelbladeren (10 tot 15 g)
180 g risottorijst
1 rode ui
2 teentjes knoflook
witte peper
witte peper
2 el pijnboompitten
flinke scheut witte wijnazijn/witte balsamicoazijn/witte wijn
flinke scheut witte wijnazijn/witte balsamicoazijn/witte wijn
ca. 550 ml groentebouillon
1 el boter
2 el olijfolie
Bereiding
Hak de grondig gewassen brandnetelbladeren grof. Hak de ui en de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet lichtbruin.
Verhit de olie en de boter in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn, blus af met de azijn/wijn. Wacht tot het vocht opgenomen is, doe dan ¼ van de bouillon erbij. Herhaal deze stap nog 2 keer, controleer of de rijst bijna gaar is. Voeg dan de brandnetelbladeren en de resterende bouillon toe, roer goed door elkaar en laat de rijst volledig gaar koken. Breng op smaak met peper, strooi de pijnboompitten erover.
Met wat geroosterde groenten erbij heb je een complete maaltijd.
Verhit de olie en de boter in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn, blus af met de azijn/wijn. Wacht tot het vocht opgenomen is, doe dan ¼ van de bouillon erbij. Herhaal deze stap nog 2 keer, controleer of de rijst bijna gaar is. Voeg dan de brandnetelbladeren en de resterende bouillon toe, roer goed door elkaar en laat de rijst volledig gaar koken. Breng op smaak met peper, strooi de pijnboompitten erover.
Met wat geroosterde groenten erbij heb je een complete maaltijd.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten