Behalve veel nieuwe kennis heb ik ook een aantal kruiden meegenomen, die ik in een heerlijke pastaschotel heb verwerkt.
Ingrediënten
200 g pasta
500 g courgette
1 tomaat
1 rode ui
2 handen wilde kruiden (ik gebruikte een mengsel van look zonder look, brandnetel, varkensgras, zilverschoon, duizendblad en perzikkruid)
2 el olijfolie
zout
Bereiding
Kook de pasta met ruim water en weinig zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui. Verwijder dikke steeltjes van de kruiden en scheur ze in stukjes.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de courgette toe, roerbak 5 minuten tot de courgette lichtbruin begint te worden. Draai het vuur lager en voeg de stukjes tomaat toe, laat even koken tot het sap van de tomaat vrijkomt. Meng de kruiden erdoor en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met zout en schep de pasta erdoor.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten