Ingrediënten
500 g wildzwijnrugfilet
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
stukje Mdme Jeanettepeper
1 tak rozemarijn
1 grote rode paprika
1 courgette
25 g zongedroogde tomaten
1 el maismeel
1 el groentebouillon (instant)
1 el paprikapoeder
zout, peper
4 el olijfolie
Bereiding
Snipper 1 ui, hak de peper en de knoflook. Meng dit met de rozemarijn en 2 eetlepels olijfolie, marineer het vlees hierin minimaal 4 uur, liefst overnacht.
Verwarm de oven voor op 150 graden (onder- en bovenwarmte). Week de tomaten in heet water tot ze zacht zijn, bewaar het vocht, snijd de tomaten in reepjes. Vul het vocht water aan tot 400 ml. Snipper de andere ui, snijd de paprika en de courgette in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan op matig vuur, voeg het vlees met de marinade toe, braad het vlees rondom bruin. Leg het vlees in een ovenschaal, leg de rozemarijn erop. Braad het vlees 30 (roze) tot 45 (doorbakken) minuten.
Voeg 1 eetlepel olie toe aan de overgebleven olie, verhit op matig vuur en fruit hierin de tweede ui en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg het maismeel toe en bak tot de olie opgenomen is, blus af met het water. Doe de groentebouillon, gedroogde tomaten, paprika en courgette erbij en laat 10 minuten op matig vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten, verwijder de rozemarijn. Snijd het in plakjes en serveer met de groentesaus.
Lekker met gekookte aardappels of pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten