Ingrediënten
500 g stoppelknol
1 wortel
1 grote aubergine
1 tomaat
1 blik kikkererwten
1 blik kikkererwten
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
1 Mdme Jeanette peper
2 takjes verse munt
2 el 7 kruidenpoeder
300 ml groentebouillon
zout
3 el olijfolie
Bereiding
Hak de ui, peper en muntblaadjes fijn. Snijd de tomaat en de aubergine in blokjes. Schil de wortel en de stoppelknollen en snijd ze eveneens in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui, peper, geperste teentjes knoflook en het 7 kruidenpoeder ongeveer 5 minuten. Doe dan de wortel en de stoppelknol erbij, voeg na 5 minuten de aubergine en de tomaat toe. Bak nog 2 minuten en blus af met de groentebouillon. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 tot 15 minuten stoven, laat de kikkererwten de laatste 5 minuten meekoken. Controleer of de groenten gaar zijn, breng op smaak met zout en roer de verse munt erdoor. Serveer met brood, rijst of couscous.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten