Ingrediënten
300 g rundergehakt
60 g taugé
60 g sperziebonen
1 rode ui
1 groene chilipeper
1 cm laoswortel
2 citroenbladeren
1 - 2 tl vissaus
3 el olie
loempiavellen
loempiavellen
Bereiding
Snipper de ui, hak de chilipeper en laoswortel heel fijn. Verwijder de dikke nerf van de citroenbladeren en hak ze fijn. Snijd de taugé en sperziebonen in stukjes van ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, bak het gehakt rul. Voeg, wanneer het gehakt bijna gaar is, de ui, chilipeper, laoswortel en citroenblad toe. Doe na 2 minuten de sperziebonen in de pan, laat even bakken en voeg de taugé toe. Breng op smaak met de vissaus.
Spreid de loempiavellen uit op een werkvlak, geef in het midden van elk loempiavel 1½ eetlepel vulling. Vouw eerst de onderste hoek over de vulling, vouw dan de uiteinden naar het midden. Bestrijk de bovenste hoek met water en vouw de loempia dicht. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 graden (onder- en bovenwarmte).
Voor 16 kleine loempia's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten