Ingrediënten
Voor de soep:
1 kip
½ ui
4 cm verse laoswortel
4 cm sereh
2 citroenbladeren
1 daon salamblad
1 tl zout
2 l water
Om te serveren:
gekookte rijst
hardgekookte eieren
gebakken aardappelstokjes (toko)
gebakken uitjes
soe-on (gebakken vermicelli, toko)
selderij
1 Mdme Jeanette
5 el zoute ketjap
Bereiding
Snipper de ui grof, doe samen met alle overige ingrediënten voor de soep in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de kip gaar. Haal de kip uit de pan en laat een beetje afkoelen. Verwijder het vel en de botten en verdeel de kip in stukjes. Met 1,5 liter van het kookvocht af, breng eventueel op smaak met zout en breng samen met de kip weer aan de kook.
Maal de peper fijn en meng met de ketjap tot een pepersaus.
Doe alle ingrediënten in kommetjes, schenk wat soep met kip in soepkommen. Iedereen kan de overige ingrediënten naar smaak toevoegen.
Voor 6 porties
Geen opmerkingen:
Een reactie posten