Ingrediënten
Voor het deeg:
150 g bapaomeel
1 tl bakpoeder
7 g droge gist
25 g suiker
75 ml lauw water
1 tl olie
1 tl olie
Voor de vulling:
1 zoetzure appel van + 250 g
15 g rozijnen
1 el donkere basterdsuiker
1 tl kaneel
scheutje citroensap
1 el water
Bereiding
Meng voor het deeg eerst alle droge ingrediënten met elkaar, voeg dan het water en de olie toe en kneed tot een soepel beslag. Laat ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Kook in de tussentijd een compote van de ingrediënten voor de vulling, laat al het vocht verdampen.
Kneed het deeg nog een keer kort door en verdeel het in 10 gelijke stukjes. Rol ze op een met meel bestoven werkvlak uit tot rondjes van een doorsnede van ongeveer 7 cm, let op dat ze niet te dun zijn (minimaal 3 millimeter), anders gaat de vulling lekken. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deeglapjes, vouw de bovenkant samen en zet ze in een met bakpapier bekleed stoommandje. Laat een beetje ruimte tussen de bapao's, ze zetten tijdens het stomen uit. Stoom de bapao's in 10 minuten gaar, laat ze een beetje afkoelen voordat je ze serveert.
Voor 10 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten