Ingrediënten
400 g heilbotfilet (of een andere stevige witvis)
1 courgette
1 paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 tl venkelzaad
1 el gemalen korianderzaad
½ tl kurkuma
versgemalen peper en zout
een paar takjes verse koriander
een paar takjes verse koriander
1 ei
wat bloem
olijfolie
Bereiding
Hak de ui, knoflook, chilipeper en koriander fijn. Snijd de courgette en de paprika in blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een tajine of in een hapjespan op matig vuur, fruit de ui, knoflook, chilipeper en de droge specerijen 5 minuten, roer af en toe. Voeg de groenten toe, bak ze even mee en laat het geheel afgedekt 15 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met zout en peper, roer de verse koriander erdoor.
Bereid ondertussen de vis. Snijd de vis in 6 tot 8 gelijke stukken. Doe wat bloem op een bord, kluts het ei en doe het in een ondiepe schaal. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Dep de stukjes vis droog en haal ze eerst door de bloem en daarna door het ei. Leg ze in de hete olie en bak ze aan beide kanten mooi bruin, afhankelijk van de dikte 3 tot 4 minuten per kant.
Schep de groenten op een groot bord, leg de stukjes vis erop.
Serveer met rijst of couscous.
Voor 2 personen
Bereid ondertussen de vis. Snijd de vis in 6 tot 8 gelijke stukken. Doe wat bloem op een bord, kluts het ei en doe het in een ondiepe schaal. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Dep de stukjes vis droog en haal ze eerst door de bloem en daarna door het ei. Leg ze in de hete olie en bak ze aan beide kanten mooi bruin, afhankelijk van de dikte 3 tot 4 minuten per kant.
Schep de groenten op een groot bord, leg de stukjes vis erop.
Serveer met rijst of couscous.
Voor 2 personen