tag:blogger.com,1999:blog-61128353006775593242024-02-25T20:53:36.586+01:00Katrins favoriete receptenKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.comBlogger576125tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-81951438687751999652016-05-06T06:30:00.000+02:002016-05-06T13:13:32.414+02:00Bienenstich: rabarbercake met een krokante amandeltoppingBienenstich is een klassieke Duitse cake, gemaakt van een bodem van gistdeeg en een topping van krokante amandelen, gevuld met een heerlijke crème. Dat klinkt al een stuk aantrekkelijker dan de letterlijke vertaling van Bienenstich: bijensteek. Als kind was ik verzot op deze cake; het was één van de weinige baksels die mijn moeder niet zelf maakte maar bij de bakker kocht.
Tegenwoordig kom je eenKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-88716703664676088522016-05-02T06:30:00.000+02:002016-05-02T06:30:06.549+02:00Pasta ovenschotel met spinazieHet zal je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op pasta. Je kunt er heerlijk mee variëren - van een lichte salade tot en heerlijke ovenschotel; vegetarisch, met vlees of vis. Vandaag had ik zin in een lekker vegetarische ovenschotel. Gebruik hiervoor een kleine soort pasta, dat maakt het mengen van alle ingrediënten makkelijk.
Ingrediënten
200 g pasta
300 g verse spinazie
400 g gepelde Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-47395362407015816492016-04-19T06:30:00.000+02:002016-04-19T06:30:18.680+02:00Mijn ultieme burgerIk ben niet bepaald een liefhebber van fastfood, maar een lekkere zelfgemaakte hamburger gaat er wel in. Lekker met zelfgemaakte patat en een salade. Ik was al een tijdje aan het experimenteren met verschillende smaakmakers, en nu heb ik hem eindelijk gevonden: mijn-ultieme-hamburger! Ze zijn heerlijk als hoofdgerecht maar ook voor de lunch zijn ze zeker niet te versmaden.
Ingrediënten
Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-38028597862709365962016-04-03T21:15:00.002+02:002016-04-04T22:38:23.975+02:00AardbeientiramisuToetjes komen hier niet vaak op tafel, maar gisteren ben ik gezwicht voor een kistje aardbeien. Nu kun je die natuurlijk allemaal zo opeten, maar het is natuurlijk ook weleens leuk om iets nieuws uit te proberen. Een paar dagen geleden had ik bedacht dat ik eens aardbeientiramisu wilde maken, een heerlijk toetje voor een prachtige lentedag als vandaag en o zo verdiend na een middag hard werken inKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-31551002396426488062016-03-31T06:30:00.000+02:002016-03-31T06:30:25.052+02:00Gebakken heilbot op groentenIk heb mezelf voorgenomen om elke week een keer vis te eten. Nu is dat op zich geen probleem, alleen vind ik het lastig om verschillende bereidingen te bedenken. Waarschijnlijk is dat precies de reden waarom dit goede voornemen in het verleden altijd gesneuveld is. Op zoek naar inspiratie kwam ik een recept voor een heerlijke ovenschotel met vis tegen. Ik maakte er een groententajine met gebakkenKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-83690169244717146042016-03-29T06:30:00.000+02:002016-03-29T06:30:23.090+02:00CitroentulbandIk bak maar zelden tulbandjes. Niet omdat ik ze niet leuk vind, maar omdat ze vaak met geen mogelijkheid uit de vorm te krijgen zijn - en al helemaal niet uit een nieuwe vorm. Niet echt handig als je visite krijgt en toch al een strakke planning hebt. Maar met een rustig paasweekend voor de boeg vond ik het wel weer's leuk om het uit te proberen. Als kind was ik gek op citroencake - en nog steedsKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-50958262418513284952016-03-18T06:30:00.000+01:002016-03-24T20:56:21.744+01:00Inspiratie voor je paasbrunchNog iets meer dan een week en het is alweer Pasen. Ben je op zoek naar inspiratie voor je paasbrunch? Ik heb een aantal recepten voor je verzameld.
Deze limoen-kokos-crostata is lekker fris en valt altijd goed in de smaak.
Liever iets kleiners? Trakteer je gasten dan op deze heerlijke madeleines met citroen en amandel.
\
Kinderen maak je blij met de paashaascakejes.
Iets hartigs Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-52920738362324417142016-03-16T06:30:00.000+01:002016-03-16T06:30:21.223+01:00Pittige curry met kippenpoten De laatste tijd heb ik de Aziatische keukens een beetje verwaarloosd. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, deze keukens hebben namelijk veel te bieden. Wat dacht je van een heerlijk hartverwarmende curry, op smaak gebracht met verse kruiden? Het idee voor dit recept heb ik uit een Vietnamees kookboek. Het kost een beetje tijd maar dan kun je genieten van een lekker kruidig gerecht, Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-67096519770675341632016-03-11T06:30:00.000+01:002016-03-11T06:30:02.368+01:00Blondies met frambozenVorig jaar maakte ik deze frambozen-browniecake. Chocolade en frambozen zijn echt een heerlijke combinatie, en dat geldt uiteraard ook voor witte chocolade. Dus maakte ik voor de variatie deze blondies. Als je niet van enorm zoet houdt, kun je wat minder suiker gebruiken. En natuurlijk kun je ook variëren met verschillende soorten fruit, of eens wat grof gehakte noten door het beslag mengen.Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-18227730486887124292016-03-08T06:30:00.000+01:002016-03-08T06:30:07.091+01:00Lamsbout met zoete aardappel en doperwtenEigenlijk wilde ik zo tegen het einde van het seizoen nog een keer wild maken, dus ging ik naar een grote boerderijwinkel hier in de buurt. Helaas was wild alleen op bestelling te krijgen en moest ik iets anders verzinnen. Dat was - gezien de uitgebreide keuze - best een kleine uitdaging. Uiteindelijk koos ik voor een stuk uit het midden van de lamsbout dat ter plekke voor mij gesneden werd. MooiKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-78430961114429251382016-03-03T06:30:00.000+01:002016-03-03T06:30:19.711+01:00FrittataDit recept bedacht ik terwijl ik door Claudia Rodens Duizend-en-één smaken aan het bladeren was. Ergens in het deel met Marokkaanse recepten kwam ik een recept tegen voor een aardappel-tomatenkoek. Het bleek gewoon een frittata te zijn, een ietwat bewerkelijk recept maar absoluut de moeite waard. Het is een prima lunchgerecht, en met een salade erbij is het een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-20302662709070220062016-02-26T06:30:00.000+01:002016-02-26T06:30:01.154+01:00Quiche met venkelIk moet bekennen dat ik niet vaak quiche maak, maar dit was absoluut een geslaagd experiment. Ik was weer eens gezwicht voor 2 mooie venkelknollen zonder van te voren te bedenken wat ik ermee ga maken. De eerste heb ik dus verwerkt in deze quiche, de tweede ging in een salade met bloedsinaasappels.
Maar goed, terug naar de quiche. Het duurt even voordat 'ie op tafel staat, maar je kunt het prima Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-91485920300289661012016-02-24T06:30:00.000+01:002016-02-24T06:30:16.940+01:00Winterse salade met venkel en bloedsinaasappelIk had nog een prachtige venkelknol liggen, en ik wilde er eens wat anders mee doen dan gewoon laten verdwijnen in een pastagerecht of stoofschotel. Een salade leek me wel lekker, dus ging ik op zoek naar andere smaakmakers die goed combineren met de anijsachtige smaak van venkel. Het resultaat was zowel wat betreft de smaak als ook qua kleur een verrassing - wie zegt dat salades altijd groen Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-71857502260740383722016-02-17T06:30:00.000+01:002016-02-17T06:30:14.681+01:00Tajine met gehakt en aubergineNa lange tijd heb ik mijn tajine weer's uit de kast gehaald. Met dit ongezellige, druilerige weer was ik wel toe aan een lekker gekruid stoofgerecht. Het recept is vrij makkelijk, met veel ingrediënten die je vaak in huis hebt. Heb je geen tajine? Gebruik dan gewoon een hapjes- of stoofpan. Dit gerecht kun je ook prima een dag van te voren bereiden, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-30072417676458817872016-02-10T06:30:00.000+01:002016-02-16T18:11:55.010+01:00Mysterybox: Kikkererwtenburger met avocado-sinaasappelsalsaDe laatste mysterybox is alweer een tijdje geleden, superleuk om weer's mee te doen. Het startsein kwam van Johanneke van Bijna net zo lekker als thuis. De reacties waren enthousiast, maar liefst 17 ingrediënten werden ingezonden. Hieruit werden er 6 gekozen, en het is de bedoeling dat je een recept bedenkt met minimaal 3 van de ingrediënten. Verder mag je nog gebruik maken van een beperkte Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-808155271306103092016-02-03T06:30:00.000+01:002016-02-03T06:30:08.429+01:00Eendenborst met cranberrysaus
Ok, de feestdagen liggen alweer veer achter ons, maar dat is geen enkele reden om jezelf niet te trakteren op dit heerlijke gerecht. En misschien is het ook wel leuk voor Valentijn? Eendenborst is echt niet moeilijk om te bereiden, en de saus zorgt voor een speciale noot. Dit gerecht staat binnen 45 minuten op tafel, is prima voor te bereiden en goed te combineren met allerlei bijgerechten. Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-43324859929018640892016-01-27T06:30:00.000+01:002016-01-27T06:30:19.756+01:00Pittige rijstschotel met spruitjesMeestal maak ik spruitjes als bijgerecht klaar, gekookt en op smaak gebracht met zout en wat nootmuskaat. Maar ze doen het ook heel goed in een herfstige pilau of in een gratin - of in deze pittige rijstschotel. Voor wat variatie kun je de rijst ook eens vervangen door bulgur of couscous.
Ingrediënten
150 g basmatirijst
400 g spruitjes
1 rode paprika
2 lente-uitjes
plak Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-15148107056147812212015-12-28T07:30:00.000+01:002015-12-28T07:30:03.778+01:00Spinazie met ei en tomatenHopelijk heb je net zo genoten van de feestdagen als ik. Kerst is een feest om te vieren met mensen die je dierbaar zijn; je familie en vrienden. Sinds een paar jaar hebben we in mijn familie afgesproken dat we niet meer wanhopig op zoek gaan naar cadeautjes maar dat we de tijd voor kerst besteden aan waar het echt om draait: de voorbereidingen van een gezellig feest, kerstversiering en uiteraardKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-30472091099974473022015-12-07T06:30:00.000+01:002015-12-07T06:30:00.087+01:00Gratin van spruitjes en pastinaakIn Annabel Langbein's "Free Range Cook" staat een heerlijk recept voor een aardappelgratin. Heel basic, en ontzettend lekker. Het mooie van dit soort recepten is dat je ze heel makkelijk kunt aanpassen. Met iets meer moeite (spruitjes schoonmaken duurt nu eenmaal wat langer dan aardappels schillen) maak je deze gratin met pastinaken en spruitjes. Een echt wintergerecht, en ook prima geschikt voorKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-34525903013459115892015-11-19T06:30:00.000+01:002015-11-19T06:30:02.944+01:00Pasta met wildzwijnragoutEen tijdje terug had ik een wildzwijnbout gekocht - nogal een flink stuk vlees maar de poelier wilde hem alleen in z'n geheel verkopen of helemaal niet. Tja, in z'n geheel dus, en vervolgens in porties verdeeld en deels ingevroren. Ik had nog een portie in de vriezer, het bot met nog vrij veel vlees eraan. Afgelopen zondag leek me een prima dag om daar een lekker ragout van te maken, het heeft Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-72718484270833999182015-11-07T08:30:00.000+01:002015-11-07T08:30:00.421+01:00Stoofpot van aubergine en okraHet was even stil op mijn blog, en daar is een hele goede reden voor: ik heb 3 weken genoten van een heerlijke vakantie in Nigeria. Niet bepaald een populaire vakantiebestemming maar toch absoluut de moeite waard. Mijn souvenirs bestaan uit op maat gemaakte kleding en - hoe kan het ook anders - een heleboel ideeën voor nieuwe recepten. Erg populair in de Nigeriaanse keuken zijn geitenvlees en Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-40467778621374157522015-10-14T06:30:00.000+02:002015-10-14T06:30:00.962+02:00Kervelrisotto met gegrilde aubergineIk heb een heleboel aubergineplanten in de moestuin, maar de oogst bleef tot nu toe beperkt tot welgeteld 1 aubergine. Daar gingen al mijn wilde plannen die ik bedacht had voor mijn royale oogst...geen gevulde aubergines, geen gerookte aubergines, geen aubergines op de barbecue... 2016 here I come! Maar goed, deze aubergine kan er ook niets aan doen dat de zomer ergens begin augustus opgehouden Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-35053073461487828912015-10-07T06:30:00.000+02:002015-10-07T06:30:00.073+02:00PruimenkruimeltaartHet is pruimentijd - en daarmee hoog tijd voor een van mijn favoriete cakes. Deze pruimenkruimeltaart is een stukje jeugdsentiment dat ik graag met je wil delen. Het is een simpele cake waarin je alle soorten fruit kunt verwerken.
Ingrediënten
Voor de bodem:
200 g bloem
100 ml olie
2 el suiker
12 g verse gist
Voor de kruimels:
150 g bloem
50 g suiker
100 g zachte boter
het Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-53097785572976460862015-09-30T06:30:00.000+02:002015-09-30T06:30:00.076+02:00Focaccia met rozemarijnNatuurlijk vind je op het www 1001 recepten voor focaccia, hier volgt nr. 1002. Ik kon het niet laten om mijn eigen versie toe te voegen - niet omdat het recept zo verschilt van de rest - nee, gewoon omdat ik hier ontzettend van genoten heb!
Ingrediënten
250 g bloem
½ tl zout
1 tl honing
10 g verse gist
1 el olijfolie plus wat extra
125 ml lauw water
1 takje rozemarijn
grof gemalen Katrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6112835300677559324.post-4188745748024444762015-09-27T08:30:00.000+02:002015-09-27T08:30:01.342+02:00Bramenbrownies en low key foto'sMisschien vraag je je af wat bramenbrownies met low key foto's te maken hebben. Of je vraagt je af wat in hemelsnaam low key foto's zijn. Ik ga proberen het uit te leggen. Low key foto's zijn foto's waarbij 90% van de foto donker is- dat hoeft niet zwart te zijn, maar wel donkere tinten en schaduwen - google het maar eens, dan zie je mooie voorbeelden. Voor de vijfde les van mijn fotografiecursusKatrinhttp://www.blogger.com/profile/15173090674127040970noreply@blogger.com0