Ingrediënten
125 g groene spliterwten
2 teentjes knoflook
50 g sjalotjes
van elk 2 takjes: munt, koriander, peterselie
1 tl zout
1 tl garam masala (Indiase specerij)
ca. 0,5 l olie
Bereiding
Laat de spliterwten minimaal 3 uur weken in ruim water. Giet ze af en doe ze in een diepe schaal. Pel de knoflook en de sjalotjes en hak ze grof. Doe ze bij de spliterwten, voeg de kruiden, de garam masala en het zout toe. Vermeng alles met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde massa.
Verhit te olie in een diepe pan op hoog vuur. De olie is heet genoeg wanneer rondom een houten tandenstoker belletjes verschijnen. Draai het vuur lager. Maak met 2 theelepels kleine balletjes en frituur die in porties tot ze rondom lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt de erwtensnack met knoflooksaus of een pittige chilisaus serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten