In dit recept worden geen rauwe eieren gebruikt, het dus ook prima geschikt voor kleine kinderen. Ik had heerlijk zoete aardbeien en heb maar een beetje vanillesuiker toegevoegd. Naar smaak kun je natuurlijk wat meer suiker toevoegen. Ik heb de aardbeien geprakt omdat ik het lekker vind als er nog wat stukjes in zitten. Je kunt ze ook kort met een stafmixer hakken, let op dat ze niet te fijn (=sap) worden.
Ingrediënten
450 g aardbeien
250 g mascarpone
200 ml slagroom
2 el vanillesuiker
125 g lange vingers
50 ml granaatappelsiroop (of een andere siroop van rode vruchten)
50 ml rozenwater
Bereiding
Meng de siroop met het rozenwater, doop de lange vingers erin. Bedek de bodem van een schaal van 15 x 20 cm met een laag lange vingers.
Prak 300 g aardbeien met een vork en meng ze door de mascarpone. Klop de slagroom lobbig en meng door de mascarpone. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone-aardbeienmengsel, leg daar de resterende lange vingers op. Verdeel de rest van de crème over de lange vingers, strijk de bovenkant glad.
Snijd de overige aardbeien in stukjes en decoreer de tiramisu ermee.
Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor 4 tot 6 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten