Ingrediënten
300 g rundergehakt
1 aubergine
1 flinke handvol gele rozijnen
1 kleine ui
stuk gember van 1 cm
1 teentje knoflook
chilipeper naar smaak
2 el komijn
1 el kaneel
1 tl kurkuma
versgemalen peper en zout
2 el tomatenpuree
165 ml kokosmelk
een paar takjes verse koriander
2 el olijfolie
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, gember, chilipeper en koriander fijn, snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in de tajine op matig vuur, bak ui, knoflook, gember, chilipeper, komijn, kaneel en kurkuma een paar minuten tot de geuren vrijkomen.
Voeg het gehakt toe en bak het rul, doe halverwege de tomatenpuree erbij. Doe de aubergineblokjes erbij en bak tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de rozijnen, koriander (houd een beetje achter voor garnering), een snufje zout en de kokosmelk toe, vul het lege blikje met water en voeg ook dat toe. Zet het deksel op de tajine en laat ongeveer 20 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de overige koriander.
Lekker met rijst, (parel)couscous, bulgur of vers Turks brood.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten