Je kunt van dit gerecht ook heel makkelijk een vegetarische variant maken. Laat dan gewoon de sucuk worst weg en voeg in plaats daarvan extra groenten, bijvoorbeeld paprika, toe.
Ingrediënten
180 g kivietsbonen
1 courgette
1 ui
1 tomaat
1 sucuk worstje (125 g)
1 ui
2 el paprikapuree
1 el groentebouillon
2 el verse peterselie
3 el olijfolie
Bereiding
Laat de bonen een aantal uren weken, liefst overnacht. Breng ze met het weekwater aan de kook en kook ze op laag vuur gaar. Dat duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de weektijd. Giet de bonen af.
Snipper de ui, snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaat en de gepelde sucuk worst in blokjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie op matig vuur en fruit hierin de ui en de worst. Voeg na 5 minuten de tomaat toe, bak tot het sap vrij komt. Doe dan de bonen, courgette, groentebouillon en een glas water erbij, laat op matig vuur stoven tot de courgette gaar is. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten