Ingrediënten
500 g kipdrumsticks
½ ui
1 teentje knoflook
stukje Madame Jeanette peper
1 tl gemalen koriander
1 chayote
1 groene paprika
1 tomaat
150 ml groentebouillon
3 el olie
1 el margarine
1 tl verse dille
zout naar smaak
Bereiding
Snipper de ui en de peper. Snijd de chayote, de paprika en de tomaat in blokjes. Verhit de olie en de margarine in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip rondom bruin en hal uit de pan. Fruit nu de ui, voeg na 2 minuten de peper, de geperste knoflook en de gemalen koriander toe. Bak 1 minuut, geef dan de tomaat in de pan. Bak totdat het sap loskomt, blus af met de bouillon en doe de kip terug in de pan. Laat op matig vuur met het deksel op de pan 15 minuten stoven. Draai de stukjes kip om en voeg de chayote toe. Doe na 10 minuten de paprika en de dille in de pan, laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
Lekker met rijst of cassavebroodjes.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten