Ingrediënten
2 kippenpoten
stuk laoswortel van 3 cm
2 stengels sereh
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 lente-ui
5 takjes Thaise basilicum
400 ml kokosmelk
2 el Thaise gele currypasta
vissaus en citroensap naar smaak
3 el olie
Bereiding
Halveer de laoswortel, snijd de sereh in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalot, chilipeper, knoflook en basilicum fijn, snijd de lente-ui in ringetjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de sjalot, knoflook, laoswortel, sereh en chilipeper een paar minuten op laag vuur. Doe de kippenpoten in de pan en bak ze rondom bruin. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat afgedekt 40 minuten stoven, controleer of de kip gaar is. Voeg de lente-ui en de basilicum toe en breng op smaak met vissaus en citroensap.
Voor 2 personen
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten