Soms is het even een kleine uitdaging om de juiste hoeveelheid beslag te berekenen, deze omrekentabel is een handig hulpje hierbij.
Ingrediënten
125 g zachte boter
2 eieren
100 g suiker
150 g bloem
1 tl bakpoeder
25 g geraspte kokos
1 biologische citroen
75 g poedersuiker
2 el gehakte pistachenoten
Bereiding
Doe de boter met de suiker in een beslagkom en mix met een handmixer tot de suiker opgelost is. Voeg de eieren één voor één toe, meng elk ei 30 seconden door het beslag. Spoel de citroen af met het water en rasp de schil doe die bij het beslag. Meng de bloem en het bakpoeder en voeg dit in 2 tot 3 porties toe. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag, spatel als laatste de kokosnoot erdoor.
Vet een tulbandvorm van 16 cm in met boter en bestuif met bloem, doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel glad.
Bak de cake ca. 35 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer met een houten stokje of de cake gaar is, laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster volledig afkoelen.
Pers een halve citroen uit, meng 2 eetlepels van het sap met de poedersuiker, giet dit voorzichtig over de tulband (leg een stuk keukenpapier eronder om de druppels op de vangen), strooi de pistachenoten erop.
Voor een tulband van 16 cm Ø
Geen opmerkingen:
Een reactie posten