De groenten kun je trouwens ook prima als vegetarisch hoofdgerecht serveren!
Ingrediënten
Voor de kalkoendij:1 kalkoendij (ca. 600 g)
1 tomaat
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl chilipoeder
zout en versgemalen peper
2 el olijfolie
Voor de groenten:
(bij elkaar 800 g)
1 venkelknol
stukje pompoen
1 kweepeer
1 zoete aardappel
zout en versgemalen peper
1 el gerookte paprikapoeder
olijfolie
Bereiding
Voor de kalkoendij:
Leg het vlees in een ovenvaste schaal. Snijd de ui in dunne ringen, snijd de knoflook in plakjes en de tomaat in blokjes. Meng het paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper met de olijfolie en bestrijk de bovenkant van het vlees hiermee. Verdeel de ui, knoflook en tomaat erover en dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.Rooster de kalkoen 45 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), verwijder dan het deksel en rooster nog 20 minuten.
Haal het vlees uit de oven, laat het even rusten en snijd het dan in plakjes.
Voor de groenten:
Was/schil de groenten en snijd ze in blokjes, schep alles in een ovenvaste schaal om met het paprikapoeder, zout en peper en olijfolie, rooster de groenten ca. 30 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer of de groenten gaar zijn, voeg eventueel nog zout en peper toe.
Om te serveren:
Schep wat groenten op een bord, leg er wat vlees en tomatensaus op.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten