Pagina's

zondag 9 december 2012

Citroen-bosbessenkoekjes

Voor deze koekjes heb ik gedroogde bosbessen gebruikt. Probeer het bij een goede notenkraam, of vervang de bosbessen door een andere (zoete) fruitsoort.

Ingrediënten

200 g bloem
100 g gemalen amandelen
80 g suiker
1 tl vanillesuiker
150 g koude boter
2 eidooiers
50 g gedroogde bosbessen
2 tl geraspte citroenschil

Bereiding

Hak de gedroogde bosbessen grof. Kneed een deeg van alle ingrediënten. Vorm het deeg tot een rol van ongeveer 3 centimeter dikte en wikkel dit in vershoudfolie. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd het deeg in plakjes van ½ centimeter en leg die op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de op 180 graden voorverwaarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor ongeveer 40 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie posten