Ingrediënten
350 g pasta (bv. fusili)
1 ui
3 teentjes knoflook
300 g tartaar of mager rundergehakt
1 courgette van ca. 375 g
scheutje witte balsamico azijn
100 g crème fraîche
1 mozzarella (125 g)
1 handvol verse basilicumbladeren
zout
zwarte peper
4 el olijfolie
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in water met wat zout, laat uitlekken in een vergiet.
Hak de ui, snijd de courgette in blokjes van ½ cm, snijd de mozzarella in dunne plakken. Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan, bak hierin het tartaar rul, voeg halverwege de ui en de geperste knoflookteentjes toe. Voeg, wanneer het tartaar gaar is, de courgette toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de balsamico en voeg de crème fraîche toe. Laat nog heel even koken, breng op smaak met zout en peper. Meng de pasta door de saus en doe alles samen in een ovenschaal, verdeel de plakjes mozzarella erover. Bak nog ongeveer 10 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (heteluchtoven). Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi ze over de ovenschotel.
Voor 3 personen
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten