Oranjebloesemwater is te koop in veel Turkse en Marokkaanse winkels.
Ingrediënten
Voor de begrir:
250 g fijn griesmeel
450 ml water
2 tl zout
1½ el droge gist
2 tl bakpoeder
Voor de siroop:
125 g suiker
125 ml water
1 tl oranjebloesemwater
schil van 1 sinaasappel
50 g grof gehakte walnoten
Bereiding
Klop een soepel beslag van alle ingrediënten voor de begrir, laat het in een afgedekte kom een uur rijzen op kamertemperatuur.
Breng in de tussentijd de suiker, het water en het oranjebloesemwater aan de kook, laat op laag vuur in ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikke siroop. Snijd de sinaasappelschijn fijn en meng door de siroop, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer het beslag nog een keer goed door. Verhit een koekenpan zonder olie op matig vuur, geef telkens een sauslepel vol beslag in de pan. Laat de pannenkoek bakken tot de bovenkant droog wordt en kleine gaatjes in de pannenkoek komen, draai ze om en bak nog heel even van de andere kant.
Serveer met de siroop en walnoten.
Voor 12 pannenkoeken van ongeveer 10 cm doorsnee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten