Pagina's

zondag 8 juli 2012

Gemarineerde champignons

Dit gerecht kun je op elk moment van de dag serveren: als lunch, als bijgerecht of gewoon tussendoor. De champignons zijn het lekkerst als je ze overnacht laat marineren.

Ingrediënten

800 g grote champignons
1 rode ui
2 teentjes knoflook
150 ml olijfolie
2 laurierbladen
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Veeg de champignons schoon met een stuk vochtig keukenpapier en snijd ze in plakken van ½ cm. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in fijne ringen.
Breng water aan de kook in een ruime pan, kook de champignons in porties ongeveer 2 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. 
Meng in een grote kom de ui, knoflook, olie, zout , peper en laurierbladen en marineer hierin de champignons. Verwijder voor het serveren de laurierbladen, voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.

Bijgerecht voor 6 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten