Granaatappelsiroop kun je in Turkse en Marokkaanse winkels vinden. Je kunt het ook vervangen door granaatappelsap.
Ingrediënten
500 g kipfilet
1 ui
3 teentjes knoflook
100 g granaatappelpitjes
150 g walnoten
4 el granaatappelsiroop
350 ml warm water
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 el verse koriander
50 ml olijfolie
zout
Bereiding
Maal de walnoten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Meng met de granaatappelsiroop en het water.
Snijd de kipfilet in blokjes en de ui in fijne ringen. Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook, kaneel en komijn toe. Bak 2 minuten. Draai het vuur wat hoger en doe de kipfilet in de pan, bak rondom bruin. Giet het granaatappel-walnotenmengsel over het vlees, breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan een half uur stoven op matig vuur.
Voeg de granaatappelpitjes toe en laat de saus 15 minuten op middelhoog vuur inkoken. Roer de koriander door de saus en breng op smaak met zout.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten