cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 2 november 2014

Witte bonensoep

Deze soep wilde ik al heel lang eens met jullie delen. Ik maak hem wel vaker, maar op de een of andere manier is het vandaag pas gelukt om ook eens een foto te maken. Ik ben dol op bonen, ze zijn niet alleen lekker maar ook erg voedzaam, en nu het wat kouder wordt, is een bonensoep heerlijk om op te warmen. Ik gebruikte magere spekreepjes, maar als je voor een vegetarische variant gaat, kun je die gewoon weglaten en de prei in olie bakken. Je hoeft de bonen niet perse van te voren te weken, maar houdt dan wel rekening met een langere kooktijd. De soep wordt nog lekkerder als je hem een dag van te voren bereid.


Ingrediënten

200 g witte bonen
1 blik gepelde tomaten (400 g)
125 g prei
100 g magere spekreepjes
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 el gerookte paprikapoeder
2 laurierblaadjes
1 el verse rozemarijn
zout

Bereiding

Week de bonen overnacht in ruim koud water, giet af. Snijd de prei en de paprika in reepjes. Hak de chilipeper fijn.
Doe de spekreepjes zonder vet in een pan en bak ze op laag vuur tot het vet eruit komt.Voeg de prei, de geperste knoflook, de chilipeper en het paprikapoeder toe, bak een paar minuten mee. Doe dan de bonen, het laurierblad, de rozemarijn en de tomaten in de pan, vul het lege blik 1½  keer met water en voeg dat ook toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur koken tot de bonen gaar zijn, ongeveer 75 tot 90 minuten. Voeg dan de paprika toe en kook die nog 10 minuten mee. Als je de soep te dik vindt, kun je nog wat meer water toevoegen. Breng op smaak met zout, verwijder voor het serveren het laurierblad.
Lekker met grissini.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten